Data Visualisatie: de voordelen

Onze ogen worden aangetrokken door kleuren en patronen. We kunnen snel kleuren en vormen onderscheiden van blauw, rood , vierkant tot cirkel. Onze cultuur is visueel, van kunst en advertenties tot tv en films. Datavisualisatie is een vorm van beeldende kunst die onze aandacht trekt en de boodschap overbrengt.
Als we een grafiek zien, zien we snel trends en uitschieters. Het is verhalen vertellen met een visueel doel. Als je ooit naar een enorme spreadsheet met gegevens hebt gestaard en geen trend hebt gezien, weet je hoeveel effectiever een visualisatie kan zijn.

 

Big Data is here and we need to know what it says

Nu het “Big Data” tijdperk in een stroomversnelling komt, wordt visualisatie een steeds belangrijker hulpmiddel om inzicht te krijgen in de ontelbare rijen gegevens die elke dag worden gegenereerd. Datavisualisatie helpt bij het vertellen van verhalen door gegevens te ordenen in een vorm die gemakkelijker te begrijpen is, waarbij de trends en uitschieters worden benadrukt. Een goede visualisatie vertelt een verhaal, verwijdert de ruis uit data en benadrukt de nuttige informatie.

Het is echter niet zo eenvoudig als gewoon een grafiek visueel opkrikken om deze er beter uit te laten zien.
Een goeie effectieve datavisualisatie is een delicate evenwichtsoefening tussen vorm en functie. Een eenvoudige grafiek kan te saai zijn om iets op te merken en de best mogelijke visualisatie zou in simpele vorm te weinig effect hebben. De gegevens en de beelden moeten samenwerken, en het is een kunst om de data analyses te combineren met een goed visueel verhaal.

Als u aan datavisualisatie denkt, gaat uw eerste gedachte waarschijnlijk meteen uit naar eenvoudige staafdiagrammen of cirkeldiagrammen. Hoewel deze een onderdeel kunnen zijn van het visualiseren van gegevens moet de juiste visualisatie worden gecombineerd met de juiste set informatie. Eenvoudige grafieken zijn slechts het topje van de ijsberg. Om gegevens op effectieve en interessante manieren te presenteren is het mogelijk dit in 3 dimensionaal visualisaties te doen. Een 3D infographic geeft meer informatie als visualisatie dan een platte info graphic.Het voor deel is dat deze 3D info visualisaties gekoppeld kunnen worden aan een live stream info sheet voor een accurate presentatie per dag of per uur.

De mogelijkheden zijn groot en het is dan ook mogelijk dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Om je project met 3D data visualisatie te realiseren kan je het beste contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Vul het formulier in op de contact pagina of bel og chat met ons.