3D Web visuals

3D Web visuals wint steeds meer terrein op het gebied van 3D presentaties.
Voor het weergeven van de 3D modellen op het web word gebruik gemaakt van WebGL. WebGL (Web Graphics Library) is een JavaScript-API voor het renderen van interactieve 2D- en 3D-afbeeldingen in elke compatibele webbrowser zonder het gebruik van plug-ins.
WebGL is volledig geïntegreerd met andere webstandaarden, waardoor GPU-versneld gebruik van fysica en beeldverwerking en effecten als onderdeel van de webpagina mogelijk is.

3D Web presentaties van producten zijn reeds te vinden in web advertenties en e-commerce. Hoewel 3D visualisaties belooft een krachtige merchandising-tool te zijn, is de uitdaging dat niet alle 3D-content consistent op verschillende browser platforms en apparaten word weergegeven.
Het presenteren door middel van Augmented Reality (AR) en Virtual Reality (VR) is groeiende en is grotendeels afhankelijk van de vooruitgang van de browsers.
Op dit moment zijn er wel genoeg platforms aanwezig om 3D content weer te geven met behulp van een plugin. AR en VR zal in de toekomst steeds meer terrein winnen in web presentatie.

3D Web model

3D web hart presentatie met custom controle paneel

3D hart in Augemted Reality